Het belang van de Europese Unie raakt ons allemaal

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement in aantocht én de opkomst van extreemrechtse partijen die met hun nationalistische ideologie de Europese Unie afwijzen en zich trouwe aanhangers van Poetin tonen, is het belangrijk om de waarde van de EU voor Nederland te benadrukken.

Het lidmaatschap van de EU bevordert economische groei en stabiliteit, en geeft Nederland invloed op de aanpak van wereldwijde problemen. Een nationalistische koers zou de internationale positie van ons land ernstig verzwakken.

De EU vergroot de handelsmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en stimuleert economische investeringen. De EU bevordert ook sociale rechtvaardigheid met maatregelen zoals de minimumloonrichtlijn en initiatieven ter verbetering van de positie van vrouwen.

Bovendien biedt de EU een platform voor de aanpak van wereldwijde problemen waaronder migratie, terrorisme en klimaatverandering. Zo werkt de EU aan een doeltreffender migratiebeleid en heeft zij zich ertoe verbonden om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen.

Kortom, kies voor veiligheid en welvaart door samenwerking.

Lees het volledige artikel bij André Vermeulen.

Laat dit artikel viral gaan in Dedemsvaart, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deDedemsvaartgids.nl
Redactie deDedemsvaartgids.nl

Nieuws door André Vermeulen. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Het belang van de Europese Unie raakt ons allemaal

Gerelateerde berichten